I dette avsnittet kan du lese mer om SSD-disker, om hvorfor de er så raske og hvorfor de har begrenset levetid. Før eller senere vil en SSD rett og slett kunne slutte å fungere. RecoverData kan likevel hjelpe deg med å gjenopprette data i de aller fleste tilfeller.

Hva er SSD?
SSD (Solid state drive) er faktisk ikke «i slekt» med vanlige harddisker med roterende plate, men en direkte etterkommer etter minnepennen (flash drive). Både SSD og minnebrikker er bygd opp med en eller flere memory chips og en controller chip som styrer lagring, lesing og skriving.
Der de første minnepennene på 90-tallet hadde lagringskapasitet på noen titalls MB, har teknologien gjort det mulig å produsere minnepenner med opptil 1TB kapasitet. Dagens SSD-harddisker har altså samme oppbygning, men i større målestokk.

SSD er en ganske ny teknologi, og som med andre nyskapninger, har de ulike produsentene ulike standarder. Det er en av mange gode grunner til å oppsøke en spesialist hvis du får problemer med din SSD.
Rask, men begrenset levetid

SSD-teknologien gjør at denne type lagringsenhet er mye raskere enn en tradisjonell harddisk. Men dessverre gjør den samme teknologien at SSD har begrenset levetid. Data lagres som digitale signaler (0 og 1) ved å lade cellene i chipen med negativ eller positiv lading. Når en celle blir ladet, vil den «slites ut» over tid, inntil den er ødelagt. Derfor brukes SSD en metode for å flytte data fra celle til celle for å jevne ut slitasjen på alle cellene. Men før eller senere er SSD’en din faktisk utslitt.