For deg som ikke enda har en rutine på det å lagre alle dine kjæreste digitale eiendeler på en backup enhet – fysisk eller på nett, kan det å opplever å ikke lenger har tilgang til dette være ganske så frustrerende, og kanskje til og med traumatisk. Det kan være et familiealbum, en bok eller dokumenter man har skrevet på over lengre tid. Men alt er nødvendigvis ikke tapt. Det er viktig når dine lagringsenheter fungerer dårlig og kanskje også gir lyd i fra seg ( om den har bevegelige deler ), at du omgående slutter å bruke disse. Her er en liten oversikt over hvor problemet kan være og hva vi kan gjøre for å redde dine filer.

Den tradisjoneller harddisken ( også kalt HDD ) har en roterende skive med stor lagringskapasitet. Men pga. av sine bevegelige deler er den også mest sårbar for ødeleggelse. Den langt nyere SSD’en ( Solid State Drive ) har, som det fremgår i navnet, ingen bevegelige deler, og er derfor lang i fra like sårbare som en vanlig harddisk. Den er stillere, raskere og krever heller ikke samme nedkjøling, men har ikke samme lagringskapasitet til samme pris. Både HDD’en og SSD’en kan også være eksterne harddisker du kobler til din PC / Mac via USB.

Minnekortet ( eller minnepennen ) og USB minnet kjenner vi alle. De er i prinsipp mindre og portable versjoner av en SSD’en.

Dette er de mest vanligste lagringsenhetene vi får inn, men vi tar selvsagt også imot andre enheter.

Kostnadsfri vurdering

Ta kontakt for en kostnadsfri vurdering og et kostnadsforslag. Vi vurderer mulighetene for å redde dine data, hvor lang tid det vil ta, og hva det kan komme til å koste. Ta gjerne kontakt per telefon eller mail for preleminære råd og vurderinger, så avgjør vi om det er nødvendig å komme inn ( eller sende ) enheten for en vurdering.

Vi verner om ditt privatliv!

Mange kvier seg for å levere inn sin lagringsenhet. De fleste av oss har sensitive dokumenter, private bilder og kanskje også passord til ulike tjenester i våre mapper.

Det er viktig for oss å påpeke at under ingen omstendigheter går våre tekniker inn i ditt mappesystem. Ditt privatliv er ytterst viktig for oss, i likhet med vår integritet og profesjonalitet.